Een team uit de VAE stopte een stap van het winnen van het clubkampioenschap

Real Madrid werd de wereldkampioen clubvoetbal en versloeg het team uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Real Madrid versloeg het team van de Al-Ain emiraatclub (4: 1) in de finale van het clubkampioenschap.

De score werd geopend door de Kroatische middenvelder "Real" Luca Modric in de 14e minuut van de wedstrijd. Voor de pauze kon de Spaanse club de voorsprong in de score niet vergroten. Maar al in de tweede helft sloegen romige driemaal de poorten van de club van het emiraat. Spanjaard Marcos Lloriente (60e minuut) en verdediger Sergio Ramos (78e minuut) scoorden. Al Ain scoorde nog een doelpunt in hun eigen doelpunt. De enige bal naar Madrid werd gescoord door de Japanse legionair van de emiraatclub Tsukas Siotani.

De Club van Madrid behaalde hun vierde overwinning in het toernooi. Tegelijkertijd won romig de trofee voor de derde keer op rij. Zo versloeg "Real" Catalaans "Barcelona" in het aantal overwinningen op de clubbeker. In totaal nam Real Madrid vijf keer deel aan het toernooi.

Winnaars van clubtoernooien van elk van de zes confederaties spreken op KChM. Naast Real en Al Ain namen ook de Argentijnse rivierplaat, de Mexicaanse Guadalajara, de Japanse Kashima Antlers, Esperance uit Tunesië en de Nieuw-Zeelandse Tim Wellington deel aan de huidige trekking. Real Madrid begon het toernooipad vanaf de halve finale, waar hij Kashima Antlers met 3-1 versloeg.

Bekijk de video: Amar Emurli football skills (Mei 2024).